TÉMÁK, Kategóriák

A 4 legjobb természetes hangulatjavító egyenesen a természetből

616
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ópiumot tartalmazó mák, a kokacserje, az alkohol, egyes gombák, a szerecsendió mind-mind hatással vannak a hangulatra, megszüntethetik a testi és lelki fájdalmakat, hallucinációkat idézhetncsalad-boldogsag-orom-egeszseg-03ek elő, vagy álomba hajtanak.

Ami azonban fontos, hogy a mindennapos ételek is nagymértékben hatással lehetnek a hangulatunkra. Az igazság az, hogy a hangulat és az ételben lévő tápanyagok között a rengeteg anyagcsere miatt, igen bonyolult a kapcsolat. Sok minden hatással lehet a lelki állapotunkra, akár egyes allergiás tünetek, akár a vércukorszint változása.

Az ingerületátvivő anyagok termelését az agyunkban, az elfogyasztott táplálékok a felszívódás során befolyásolják. Ezáltal keletkezik a csokoládé elfogyasztása után a boldogságérzetünk is. A konkrét levezetett folyamatokat, a tápanyagok felszívódásától egészen az agyban előidézett hatásokig nehéz meghatározni, de az biztos, hogy a közérzetre, a hangulatra hatással vannak.

Vannak kutatások arra vonatkozólag, hogy a cukrok és keményítőkben lévő szénhidrátok, növelik az agyunk szerotoninszintjét, amitől a beteg nyugodtabbnak érzi magát. A sötétebb téli időszakban, gyakrabban fordulunk szénhidrátokhoz, hogy megszabaduljunk az időszakos rossz hangulattól, depressziótól.

Hangulatjavító szerek a természet kincsestárából

1. Sáfrány, szeklice

A sáfrány-készítmények folyamatos használata kedélybeli változást idéz elő. Emellett hőemelkedést, az arcon vértódulást, szédülést, felfúvódást, kótyagosságot idézhet elő, a sáfrányt használó személyben. A sáfrány vadon nem termő növény, mely nemcsak levesszínesítőnek termesztették, de vidítónak, hangulatjavítónak is használták. A sáfrány virágait frissen vagy szárazon használják. Ez utóbbiból 1 liter vízben 6-7 csipetnyit főztek fel és napjában víz helyett is iszogatták, legalább naponta 2-3 alkalommal 2 dl-t alkalmanként. A tea nyálkaoldó hatású. A sáfrány hatóanyagai: kartamin pirosfesték, továbbá szaflorsárga és sárga festék, zsírolaj.

2. Dió

A dióban van a legtöbb omega-3 zsír, a többi dióféléhez viszonyítva. Ez a kései gyümölcs csökkenti a lepedékképződést, illetve az agyműködésünket is serkenti, ráadásul több szinten is. Az egyik ilyen szint az érzelmek és a hangulatok szintje. Andrew Stoller, a Harvard Medical School professzora, a „The Omega-3 Connection” című könyvében felteszi a kérdést: “Az omega-3 zsírok rendszeres evése javítja a hangulatunkat?”, majd azonnal válaszol is rá: “a jelenlegi klinikai és tudományos bizonyítékok szerint, egy óvatos igennel felelhetünk”.

3. Kagyló, Osztriga

A kagylókban, rengeteg mangán van, amely mint fontos nyomelem, a szaporodás, a növekedés, a sebgyógyulás, illetve az agyműködés szempontjából hasznos. A rossz hangulat, leginkább a passzív agyműködés okozója. Az osztriga kiváló „eledel” agyunk számára, mivel serkenti a mentális energiák áramlását, így hangulatjavítóként működik. A tenger gyümölcseiben lévő proteinek gazdagok tirozinban, egy különleges aminosavban, amit az agy dopaminnál alakít át, melyről tudjuk, hogy a jó közérzetért felelős, egyik legjobb neurotranszmitterünk.

4. Narancsolaj

Lélekemelő jellege által a bensőséges ünnepek kihagyhatatlan kelléke. Szeretetet sugároz. A narancsolaj hatása hangulatjavító, lázcsillapító élénkítő, görcsoldó is egyben. Friss illata különleges fennköltséget biztosít.

Romlott hangulat esetén tilos fogyasztani:

Koffein tartalmú italokat és alkoholt.

616
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]